Këta janë qindra kosovarët që punonin për Milicinë serbe gjatë luftës (EMER, MBIEMER)

I shtyrë nga vuajtjet që kam pësuar unë dhe familja ime nga këta spiunë, e solla këtë listë këtu.

1-MEHMET SHOSHI – spiun ( ministër i Udbës)- merrte vetë pjesë në t orturimin e të burgosurve,

2. FEVZI AJVAZI – spiun,

3. JUSUF KARAKUSHI – spiun udbash më vonë ministër i Udbës.

4. HASAN MEHMETI-ish-kryeshef i Sigurimit shtetëror(UDB-së)në Prishtinë;

5. NAZMI JUNIKU-ish-sekretar Krahinor i Jurisprodencës dhe Administratës së Përgjithshme;

5. DURAK JASHARAJ-ish-gjykatës hetues;

6. HALIL KELMENDI-ish-prokuror publik;

7. DURMISH KOÇINAJ-ish-kryetar trupit gjykues

8. SHEFQET BYTYQI-ish-gjykatës;

9. FEHMI GASHI-ish-gjyqtar porot;

10. YMER OSAJ – gjyqtarë,

11. HASAN BERISHA-ish-gjyqtar porot;

12. NAZMIJE KRASNIQI-ish-procesmbajtëse në gjykim;

13. ISAK HASANI-gazetar i ›RILINDJES”;

14. ALI OLLONI ish-gazetar i”Zërit të rinisë”

15. FAHREDIN GUNGA-ish-kryeredaktor i Radio Televizionit të Prishtinës(RTP);

UDB-ashët që i t orturonin të burgosurit:

1. Bafti Jakupi,

2. Lutfi Ajvazi

3. Ejup Bajgora

4. Mehmet Haskaj

5. Ibush Kllokoqi

5. Drago Dragojeviq

6. Muharrem Dana

7. Sllobodan Mijoviq

8. Asllan Sllamniku

9. Shefqet Hashani

12. Zenun Shala

13. Naip Hoxha

14. Refik Tashi

15. Metush Sadiku

16. Zejnullah Shala

17. Hasan Mehmeti

18. Shefqet Obria

19. Faik Nura

21. Metë Kuqi

…Pak a shumë të gjithë këta gjenden edhe te “Dosja e Adem Demaçit”.

Të tjerë:

1.Metush Latifi – gjyqtarë,

2. tadej Rodiqi – gjyqtarë,

3. Hilmi Zhitia – gjyqtarë,

4. Nexhat Ajro – prokuror

5. Mehmet Maliqi – ministër i udbes ( babai i Skëlzen Maliqit)

6. Flori Bruqi – gazetar i Tanjugut ( lexo Ninit)

7. Isak Nishevci – gjyqtarë..

Ata që i bënë kurthe rinisë studentore:

1. Rrahman Kastrati ( oficer jugosllav, kishte dorë në burgosjen e Gjyle Krasniqit)

2. Adem Ymeri arsimtar, shkolla e mesme Shtimje

3. Hasan Mirena, fshati Hade Obiliq spiunoi 29 veta të gjithë ushtarë shqiptarë,
( Zëri i Kosovës, numër 6 , viti 1983, faqe 15).

4. Sadik Blakaj nga Komuna e ish-Istogut, Burimit, – në bashkëpunim me udbashët Selim Brosha e Jusuf Karakushi i ka qitur në kurthë plakun Qazim Sabit dhe Tahir Demajn, të dy nga Gjilani…
-Më vonë ky, i poshtri Sadik Blakaj ka shkuar në Paris i cili ma vonë e ka qitur në kuthë Hysen Gegen i cili u dënua me 13 vjet Burg..

5. Hasan Cërvadiku – profesor udbash në Prishtinë ( profesor në shkollën kulturologjike ku qenë burgosur dy nxënës të asaj shkolle Afrim Zhitia dhe Esat Brajshori)

6. Halil Mujë Kabashi i fshatit Gjurakoc

7. Ismail Horri – nga Istogu
Sami Aliçkaj fshati Carrabreg
( të dhëna më të hollësishme rreth bëmave të tyre mund të gjenden te ( Zëri i Kosovës numer 5 viti 1983 faqe 15).

8. Isuf Pllana fshati Shtitaricë, rrethi i Vushtrisë, ish-arsimtar i historisë në Obiliq ( Zëri i Kosovës numër 7/1983 faqe 14.

9. Gani Shoshi dhe Hajdar Shoshi ( babë e bir) fshati Staradran Komuna e Istogut

10. Istref Sadiku udbash – Ozdrim ( 7/83 zëri I Kosovës).

11.Zenun çelaj, profesor i kimisë dhe rrahim Përçuku ( që të dy profesor të QAMO” Muharrem Bekteshi. Vushtrri) ( zëri i Kosovës numër 7, viti 1983.

12. Rexhë Zeqiraj nga Pasjaki afër Gjilanit i njohur si Rexhë pasjaku vegël e Selim Broshës

13. Bajram Troshupa, – arsimtar i fiskulltures në prishtinë

14. Klodin Shiroka , arsimtare e matematikes ( mbesa e Kolë Shirokes)

15: Fatmir Rexhepi, – aktivist i LSP punonjes të Prishtinës ( tani është zgjedhur ministër i punëve të brendshme në qeverin e re të A. Qekut)

16. Jonuz Salihu, arsimtar i kimis ( ministër i drejtsisë sot) dhe aktivist i Lidhjes Komuniste ( sekretar në Qamo ” Milladin popoviq ( normalja e Prishtinës)

17. Hasim Milici fshati papaz komuna e Ferizajt

18. Januz Loshi udbash Skënderaj

19. Bahtir Asllani i Makermalit ( Zëri i Kosovës numer 4 viti 1983 faqe 15)

20.Vuksan Vuksanaj, udbash që përcillte emigracionin në Nju Jork

21. ZYHRA KURTESHI( ZYHRA KASTRATI) fshati Lebushë Komuna e Deçanit.

22. Demë Muja pejë, udbash plagos për vdekje tre fshatarë të Radavcit dhe për këtë as edhe një ditë nuk mbanë burgë.

23. Bajram fazliu ose Bajram çarraniku ose PATLIGJANI, fshati Iligje pejë

24. Izet Imeri Komogllav, ferizaj

25. Hasan Lekiqi , udbash gadime Komuna e Lipjanit

26. Asllan hetem Ibrahimi Gadime e Epërme me vajzen e gruas XHEVAHIREN..Kjo punonte në udbë…

27. Agim Tasholli – gadime e Ulët, nip i kryeudbashit faik Dudushi

28. Faik Dudushi . kryeudbash

29. Ejup Kamerolli nga Llapashtica

Ahmet Deliu , Podujevë

30. Ahmet Ahmeti gjykatës ( dënopi kadri osmanin).

31. Sokol Osman oruqi – Turiqevc Skënderaj

32. Maliq dhe Fatmir Sheholli ( babë e bir),- ky i dyti edhe sot punon për UNMIKUN..

33. Nijazi Hasani fshati rakovicë ose qysh e kanë quajtur ndryshe Nijazi Kisha ( për të gjithë këta mund të lexohet në Zërin e Kosovës numer 10 viti 1984 si dhe në ZIK numer 5 viti 1985).

34. Fehmi Bradashi, profesor i gjeografis në shkollën e mesme 8 Nëntori në Podujevë

35. Ramiz Shehu ” Hitleri” mësues,

36. Ukë Muçaj , – gjykatës në Pejë,

37. Nezir Sherifi, spiun në Ferizaj,

38. Shaqir Uka dhe Vahide Uka ( burrë e grua njeri dhëndër i Halit Ternavcit e tjetra e motra)..

39.Xhafer Qorri (i v rarë nga një police gjatë luftës se fundit ne trafastacionin e Drenasit, përndryshe ky kishte dorë ne m asakrat e Qirezit,Likoshanit dhe Abrise).

40. Hamz Shtutica, (njëjtë sikur Xhafer qorri, por ky i v rarë pas luftës nga TRIMI Burim Ramadani me shokë i cili u d enua para ca javeve me 30 vjet burg-çudi apo)

40. Zenel Hoti nga fshati Godanc i Drenasit .

EMRA TJERË TË SPIUNËVE:

Zymer Maqastena – spiun,

Ibush Arifi – bashkëpuntor i udbës me të bijtë nga bakshia

Murat zhevelli

Ibër Hasku – udbash ( v rau Haxhi Tishakun)

Januz Haklaj, – spiun

Hysen prushi – bashkëpunëtor

Shaban Abazi

Agim Muhagjiri – gazetar ( ky në vitin 1990 publikisht në gazeten Rilindja kishte kërkuar falje për bëmat e tija dhe natyrisht..hm.. ishte falur sepse megjithat e kishte kuptuar gabimin që kishte bërë punën e
dreqit)

Ramë Ademaj – udbashë Pejë

Istref Sadikaj – udbashë Pejë

Ramë Ademi – kryeudbashë pejë

Rrahman Zylfiu – udbashë Kumanovë

Rabit Zylfiu ( ishte dërguar në Turqi për të bërë atentat në Sabri Novosellen dhe pasi e kishte burgosur policia turke ky në një proqes gjyqesor edhe kishte pohuar këtë gjë se: ” ishte dërguar për të përcjellë një emigrant shqiptar nga Jugosllavia) -për këtë më hollësisht shkruan ” Zëri I Kosovës” numër 6 viti 1983..

Behxhet Jashari – udbash hajdut

Behxhet Behxheti – Shkup

Januz Panjolli – Shkup ( Zëri I Kosovës numër 7 vitit 1983

Rexhep Musliu – Shkup

Hasan Abazi – historian Kërçovë

Selman Sadiku –

Nexhemedin Rustemi – Kërçovë

Hamit hamiti ( dëbohet nga Shqipëria si agjent i udbës dhe vazhdon punën në Maqedoni, pra kjo vërteton që Jugosllavia tentonte të qonte spiun në Shqipëri të cilët gjoja si të përndjekur nga serbet…pra shifet se si ky spiun ishte zbuluar nga Tirana dhe me ta kthaer ky kishte vazhduar punën e tij në SPB të Maqedonisë).

Zylal Abedini – udbash SPB Maqedonis

Abdyl Zhuta – udbash Ohër

Edin Marku – udbashDibër

Ajrush Toska – udbash Strugë

Sherif Trema – udbash Kërçovë

Kaim Murtishi ( zik numer 3 viti 1984).

Mehmet Hasku – udbash Pejë

Halit Deliu – spiun nga majaci

Xheladin beçiri – udbash

Kristë Gegaj – Istog ( personalisht shkon dhe burgosë Emine Mahmutajn)

Xhelil Shala – Hade

Nijazi Limanowski ( Limani)

Xhabir Alija ( Ilijowski) ( zik numer 3 viti 1985 faqe 19)

Esat Limani – arsimtar bilologji

Mustafa Abedinoski

Qamil Muhagjeri ( udbash në ambasaden e e Jugosllavis në Tiranë – ma vonë e patën dërguar në Cyrih për të përcjellur emigracionin ( zëri I kosovës 7-8 gusht -shtator) 1986

Nezir Sferifi – udbash Ferizaj

Enver Gashi – diplomat Cyrih

Sali bajrami, Ibush maraj, Sinan Blakaj, Nimon Blaka të gjithë nga Vrella ( Zëri I kosovës 4 prill 1987)…

Murat shevelli..më pastaj pasojnë.

Enver shevelli

Naser Shevelli(inspektor)

Ramadan sermagjaj (kryudbash) Ne Gjilan

KUSH E PËRBËNTE STRUKTURËN E OZN-së-UDB-së NË KOSOVË NË VITET 1945-1990 ?!

Ata që përbënin strukturat udhëheqëse të këtij shërbimi famëkeq dhe që përgatitën mijëra procese gjyqësore, në bashkëpunim me strukturat politike në Kosovë,kundër atdhetarëve shqiptarë, ishin:

1.Çedo Mijoviq,

2.Sedo Topalloviq

3.Rajko Vidaçiq

4.Miqa Mijushkoviq

5.Lluka Tomanoviç

6.Vllado Shilegoviq

7.Budimir Gajiq

8.Milosllav Bllagojeviq

9.Andrija Vujoviq

10.Radomir Bojaniq

11.Novak Samargjiq

12.Kosta Mihajlloviq

13.Radovan Tapushkoviq

14.Jovan Rosandiq

15.Gojko Medenica

16.Mirko Iliq

17.Zhivko Gjurishiq

18.Vesho Cvetkoviq

19.Drago Cërnigiq

20.Angjellko Armush

21.Shaban Kajtazi

22.Xhevdet Hamza

23.Mehmet Shoshi

24.Jusuf Karakushi

25Mustafa Sefidini

26.Xheladin Beqiri

27.Istref Sadikaj

28.Bedrush Shala

29.Cvetko Llakoviq

30.Jakup Hoti

31Ahmet Asllani

32.Sahit Meraku

33.Bafti Jakupi,

34.Pavle Jelisaviq

35.Mehmet Haskaj

36.Ibush Kllokoqi

37.Drago Dragojeviq

38.Muharrem Dana

39.Sllobodan Mijoviq

40.Asllan Sllamniku

41.Shefqet Hashani

42.Svetisllav Dollasheviqi

43.Zenun Shala

44.Naip Hoxha

45.Refik Tashi

46.Metush Sadiku

47.Zejnullah Shala

48.Hasan Mehmeti

49.Shefqet Obria

50.Rajko çalloviqi

51.Metë Kuqi

52.Ramçe nga Prizreni

53Ahmet Dobruna

54.Faruk Mehmeti

55.Mexhid Beqiri

56.Lutfi Ajvazi

57.Hajredin Bujupi

58.Ramush Isaku
59.Sahit Zogaj

60.Halim Hajdari

61Bashkim Qerkini

62.Osman Veliqi

63.Fahredin Sllamniku

64.Imer Sllamniku

65.Xhemajl Bilkiqi

66.Hyzer Ahmeti

67.Nexhmedin Mehmeti

68.Hasan Salihu

69.Nevzat Jashari

70.Ahmet Blakçori

71.Zenel Hoti

72.Ismet Haziri

73.Pal Selmani

74.Imer Kuçi

75.Naman Sijarina

76.Ejup Azemi

77. Ali Halili

78.Jusuf Hashani

79.Shaban Hoti

80.Shaqir Krasniqi

81.Pashk Berisha
82.Zeqir Hasangjekaj

83.Mustafë Aliu

84.Xhafer Kaliqani

85.Adem Ibishi

86.Ramadan Ferizi

87.Avni Sadriu

88.Nexhdet Gjoci

89.Sahit Ismajli

90.Ismail Gërbeshi91.Ejup Bajgora

92.Sllobodan Mijoviq

93.Bejtush Beka

94.Ismet Baleci

95.Kemajl Shabani

96.Xhavit Kuçi

97.Isa Bunjaku

98.Zyber Zyberi

99.Sylejman Salihu

100.Hakif Latifi

101.Hashmet Baxhaku

102.Hilmi Syla

103.Rifat Berisha

104.Bajram Munishi

105.Haki Velija

106.Hasan Shahini

107.Muamer Novobërdaliu

108.Drita Novobërdaliu

109.Ahmet Delia

110.Ejup Kamerolli

111.Murat Tërnava

112.Ibush Kllokoçi

113.Lorenc Selmani

114.Refik Tashi

115.Faik Nura

116.Sabah Muhaxheri

117.Sabit Myftari

118.Ndrec Preni

119.Selim Ndrecaj

120.Ali Vllasi-vëllau i Azem Vllasit

121.Xhafer Bejiqi

122.Hajredin Bujupi

123.Bejtush Beka

124.Qerim Sllamniku

125.Abaz Ajvazi

126.Hajrulla Jashari

127.Zejnulla Hajrizi

128.Halit Hasani

129.Nexhmedin Ajeti

130.Hilmi Hasani

131.Dërgut Jakupi

132.Ilaz Maxhuni

133.Enver Dragusha

134.Demë Mujaj

135.Abdurrahman Mulla

136.Enver Kelmendi

137.Jakup Llonçari

138.Nazif Zymberi

139.Hasan Banushi

140.Kajtaz Bacaj

141.Halit Muhaxheri

142.Vesel Krasniqi

143.Latif Dulla

144.Daut Morina

145.Isa Kastrati

146.Glauk Dulla

147.Astrit Koshi

148.Zenel Celina

149.Musa Jorganxhiu

150Jusuf Konstandini

151.Kemajl Celina

152.Xhemali Shasivari

153.Hysen Bajrami

154.Qerim Buzhala

155. Hasan Rrystemi

156.Ilaz Vranovci

157.Shefazim Boshnja

158.Lulëzim Neziri

159.Mustafë Maliqaj

160.Azem Haliti

161.Shaban Maloku

162. Hysni Topalli

163.Bajram Luri

164.Hebib Koka

165.Avdi Musa

166.Hamëz Shefkiu

167.Raif Sërmaxhaj

168.Xhavit Basha

169.Aliriza Osmani

170.Mehmet Neziri

171.Fatmir Dërmaku

172.Halim Hajdari

173.Naser Shavelli

174.Fadil Ibrahimi

175. Avdi Maliqi

176.Ramadan Sërmaxhaj

177.Sejdi Kastrati

178.Emin Kastrati

179.Haki Haziri

180.Ramadan Syla

181.Selim Brosha

182.Faik Nura

183.Musa Bajgora

Kjo listë e gjatë nuk përfundon këtu…!!!

KUSH ISHIN E KZEKUTUESIT E DENIMEVE TË MIJËRA ATDHETARËVE SHQIPTARË- GJATË VITEVE 1950-1990:

Gjyqtarët dhe prokurorët që vepruan me urdhëra të UDB-së dhe të strukturave politike e shtetërore të kohës,ishin:

1.Arif Korapi-gjyqtar2.Ali Abdullahu3.Ismail Xhemaili4.Bozhidar Zuloviq

5.Dragolub Neshiq6.Rexhep Kryeziu7.Abdyl Demë Hoxha8.Branko Zhuiq9.Radosllav Cerovqanin-prokuror

10.Vasilije Gjorgjeviq11.Vidak Petroviq-gjyqtar12.Isa Omeragiq

13.Pavle Armush14.Mirko Spasiq15.Shaqir Zogaj16.Ratomir Paternogiq17.Mustafë Hoxha

18.Vebi Memeti19.Sefë Sherifi20.Tuna Tomiq

21.Millorad Llazareviq-prokuror-22.Tahir Ibrani-gjyqtar-23.Ramo Vodopiq-prokuror

24.Zhivojin Cvejiq-gjyqtar

25.Sahit Meraku26.Sherif Boshnjaku27.Trajko Angjelkoviq28.Osman Bytyqi29.Sefedin Bakalli30.Lubomir Veloviq31.Zyhdi Sadiku32.Minush Xërxa33.Hazir Haziri34.Tefik Shala

35.Nebih Qena-36.Mirko Matoviq-prokuror-37.Nazmi Juniku-gjyqtar-38.Beqir Shehi-39.Mehmet Spanqaliu-40.Isak Nishevci41.Durmish Koçinaj

42.Shefqet Bytyqi

43.Durak Jashari-gjykatës hetues

44.Mr.Halil Kelmendi-prokuror-45.Fehmi Gashi-gjyqtar-46.Hasan Berisha-47.Metush Sadiku-48.Azem Emini-49.Qazim Goxhufi-50.Maksimoviq Dojqin-51.Njazi Burgideva-prokuror

52.Riza Loci-gjyqtar-53.Orhan Basha

54.Bajram Blakaj-55.Orhan Rekathati-56.Ilaz Alija-57.Mentor Qoku-58.Verosllava Dimiq,-59.Reshat Millaku-prokuror-60.Ymer Osaj-gjyqtar

61.Sllobodan Zhivkoviq-62.Ukë Muçaj-63.Adem Gorani-64.Ibish Maraj-65.Kërsto Radoviq-66.Tadej Rodiqi

67.Nikë Lumezi-68.Refik Halili-69.Sabit Sylaj-70.Sherif Selishta-71.Qerim Metaj-72.Ndue Selmanaj-73.Ismet Emra-74.Riza Fazlu-75.Metush Latifi-76.Xhevat Halili-77.Halil Halilaj

78.Miftar Jasiqi-prokuror-79.Qazim Tolaj-gjyqtar-80.Masar Pirana-81.Aqif Tuhina-82.Nekibe Kelmendi-83.Bujar Juniku

84.Aziz Rexha-85.Kapllan Baruti-prokuror-86.Ruzhdi Kozmaçi-87.Flamur Kelmendi-88.Hamit Gashi-89.Jakup Gurmani-90.Selman Ukaj-91.Xhemajlije Mustafa-92.Zeqir Bërdynaj-93.Muharrem Skënderi-gjyqtar-94.Jusuf Mejzini-95.Sylejman Limani-96.Ahmet Ahmeti

97.Bajrak Kadriu

98.Sali Duja

99.Safet Gorani

100.Pjetër Përgjokaj

101.Skënder Morina-gjykatës hetues-102.Nikollë Vazura-gjyqtar-103.Shefki Sylaj-104.Abdylselam Seladini-105.Mahmut Halimi-106.Kadri Sylaj-107.Shefki Sylaj-108.Nikollë Gegaj-109.Gani Rexha-110.Rifat Abdullahu-111.Sudan Gorani

112.Hilmi Zhitia-113.Shaban Berisha-114.Shyqri Qerimi-115.Bejtë Alidemaj-116.Qazim Goxhufi-117.Osman Sylejmani-118.Miftar Jasiqi,-119.Spasoje Zamfiroviq-prokuror
120.Ramadan Vraniqi……

Kjo listë nuk është e përkryer!

Previous post Divat sërish në konflikt, Adelina i gëzohet shkarkimit të vëllait të Leonora Jakupit
Next post Vjen reagimi nga kryeministri Kurti: Po përgaditemi për çfarëdo mësymje nga Serbia