Më 2 qershor 1740 lindi De Sade, shkrimtari me shpirt të lirë që e kaloi jetën nëpër burgje

Shkrimtari i lindur më 2 qershor 1740 në Paris, Donatien Alphonse François…

Filmat më të shikuar të javës në arkat filmike

Ishte një debutim i suksesshëm për filmin “The Little Mermaid”. Ripërpunimi i…

Ati im, Bekim Fehmiu

Nga Uliks Fehmiu Uliks Fehmiu, në një tekst të botuar në ‘Filozofskimagazin’,…

Drama për varësinë, rrënimin e mospranimin – jepet premiera e shfaqjes ‘Një udhëtim i gjatë drejt natës’

Flonja Haxhaj Përveç kënaqësisë shpirtërore e estetike, teatri ka fuqi të depërtojë…

UNI-Universum International College ofron qasje në arsim global për studentët kosovar

Universum, po ndryshon arsimin në Kosovë përgjithmonë! UNI – Universum International College…

Të rinjtë si agjentë të ndryshimit në Kosovë

“Activate talks”, një ngjarje frymëzuese e Unicef Kosovo Programme sot bashkoi folës…

ChatGPT shkruan fjalimin e kryeministres Frederiksen

 Kryeministrja daneze Mette Frederiksen mbajti  një fjalim në parlament të shkruar nga…

Transfero studimet në Universum dhe merr diplomë të fuqizuar nga Universiteti më i madh në SHBA!

Universum, po ndryshon arsimin në Kosovë përgjithmonë! UNI – Universum International College…

‘Zemrën askujt mos ia fal krejt’

Poezi nga William Butler YeatsPërktheu: Orjela Stafasani Zemrën askujt mos ia fal…

Gratë e Orkestrës së Mandolinave në Pejë, viti 1952 (FOTO)

KultPlus ju sjellë një fotografi të vjetër ku shihet Orkestra e Mandolinave,…